Philips’ Philharmonisch Koor

Het “Philips’ Philharmonisch Koor”, ook wel “Philipskoor” of “PPK”, wordt al sinds de oprichting in 1937 gesteund door naamgever Philips. Het koor telt momenteel ca. 70 leden, waaronder diverse expats (in totaal zijn 8 nationaliteiten vertegenwoordigd).

Het koor verzorgt jaarlijks 3 tot 5 concerten of concertseries en richt zich op de grotere koorwerken. Zo voert het PPK al sinds 1948 jaarlijks Bachs Matthäus Passion uit, een traditie van inmiddels meer dan 70 jaar! Onze thuisbasis is Eindhoven, maar we zingen ook regelmatig in de grote concertzalen van het land zoals het Concertgebouw in Amsterdam, het Muziekgebouw in Eindhoven en Tivoli-Vredenburg in Utrecht.

In Augustus 2019 nam het koor deel aan het internationale korenfestival “The Singing World” In St. Petersburg, Rusland.

Ons motto is: hard werken, muziek op hoog niveau brengen en daar samen ook heel veel plezier aan beleven.