Matthäus Passion 2022

Vr 8 april 2022 | 19:00 | Stadsklooster San Damiano, Den Bosch

Bestel kaarten

Toegangskaarten zijn ook verkrijgbaar bij de ingang van het klooster voor aanvang van het concert.
Za 9 april 2022 | 19:00 | Catharinakerk, Eindhoven

Bestel kaarten

Toegangskaarten zijn ook verkrijgbaar bij de ingang van de kerk voor aanvang van het concert.
Zo 10 april 2022 | 14:00 | Lambertuskerk, Veghel

Bestel kaarten

Solisten: Maarten van den Hoven (Evangelist), David Visser (Christus), Titia van Heyst (sopraan), Tobias Segura (countertenor), Edward Ross (tenor), Sven Weyens (bas). Dirigent: Lucas Vis.

De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach is één van de hoogtepunten van het muzikale jaar. Hoewel het stuk al bijna 300 jaar oud is, blijft het ieder jaar boeien door de prachtige muziek en de betekenis van het verhaal. We kijken er steeds weer naar uit om deze altijd weer boeiende, prachtige muziek voor het voetlicht te mogen brengen.
Het Philipskoor voert de Matthäus Passion al meer dan zeventig jaar uit in samenwerking met verschillende orkesten en solisten. De afgelopen jaren wordt het koor begeleid door het Kamerorkest Alveare uit Veghel. De samenwerking tussen Alveare en het Philipskoor heeft zich in een prachtige balans ontwikkeld, zowel organisatorisch als muzikaal.